Opis skrócony:
Szynkowar stalowy Klausberg KB 7283 1.5 L Termometr + Woreczki w zestawie
66 opinii i 10 recenzje

Szynkowar stalowy Klausberg KB 7283 1.5 L Termometr + Woreczki w zestawie
66 opinii i 10 recenzje
73,50 zł Brutto
i zapłać do 30 dni
Zapłać po zakupie bez dodatkowych kosztów! Poznaj płatność PayPo
Jeśli jesteś konsumentem - co do zasady przysługuje Ci prawo do odstąpienia od zawartej na odległość umowy.
Zwracaną rzecz zwróć do nas niezwłocznie na adres: Wólka Somiankowska 27, 07-203 Somianka , jednak nie później niż w terminie 14 dni od dnia, w którym odstąpiłeś od umowy.
Od umowy możesz odstąpić w terminie 120 dni.
Kurier DPD:
16,00 zł
Paczkomaty:
11,90 zł
Kurier DPD - odbiór w punkcie:
13,50 zł
Odbiór w Punkcie Poczta, Żabka, Orlen:
11,50 zł
Kurier Pocztex:
13,50 zł
Recenzje wystawiane są przez klientów po zakupie produktu.
Opis produktu
Stalowy szynkowar o pojemności 1.5 L z woreczkami foliowymi i termometrem wskazującym temperaturę mięsa w zestawie. Dzięki niemu sam wytworzysz takie jak lubisz, tradycyjne, zdrowe domowe wyroby wędliniarskie.
Klausberg KB 7283
Szynka domowej produkcji to wspaniałe rozwiązanie dla wielbicieli pysznych i świeżych wędlin. Produkcja wędlin (peklowana karkówka, schab czy wołowina, a nawet kurczak) w tym szynkowarze jest niezwykle prosta. Robiąc własne domowe wyroby, masz pewność, że do produkcji wędlin nie zostały użyte żadne sztuczne aromaty i konserwanty. Sami decydujemy o składnikach wędlin.
Wymiary szynkowara:
- Pojemność: 1.5l
- Wysokość całkowita: 19.5 cm
- Wysokość tuby: 17 cm
- Średnica 11.5 cm
W zestawie praktyczny termometr pokazujący na bieżąco temperaturę pieczonego mięsa (0-120'C)
Zestaw woreczków do pakowania mięsa GRATIS
W cylindrycznym naczyniu mięso jest gotowane pod ciśnieniem. Po schłodzeniu łatwo wyjmuje się przygotowany wyrób, który jest od razu gotowy do spożycia.

Cały zestaw przeznaczony jest do gotowania ok. 1-1.2 kg mięsa. Szynkowar jest łatwy w obsłudze i w utrzymywaniu w czystości. W prosty sposób można go zdemontować i dokładnie umyć po użyciu.
Widok całego zestawu.
Przepis na szynkę:
1. Mięso oczyszczamy z błon, kroimy na mniejsze kawałeczki (aby łatwiej nam było upchać je w szynkowarze), następnie każdy kawałek lekko ubijamy tłuczkiem i wsypujemy 25 g soli peklowej. Wszystko dokładnie dłuższą chwilkę mieszamy- ugniatamy, zawijamy w worek i wstawiamy na 3-4 godz. do lodówki.
2. Po tym czasie wyjmujemy mięso z lodówki, dodajemy do niego 0,1 litra wody z płaską łyżeczką cukru pudru, dokładnie mieszamy, osypujemy łyżeczkę żelatyny, nadal mieszamy, dodajemy majeranek i wyciśnięty czosnek i wszystko mieszamy.
3. Po tym czasie wykładamy szynkowar do garnka wypełnionego wodą, tak aby woda była 3-4 cm poniżej górnej krawędzi szynkowara i parzymy 2 godziny w temp. 80 stopni C.
4. Po 2 godzinach wykładamy szynkowar do zimnej wody w celu ochłodzenia, a potem jeszcze przez noc trzymamy w lodówce.
Zapraszamy do zapoznania się z naszymi pozostałymi produktami w kategorii: szynkowary
Recenzje (10)
Zobacz wszystkie opinie
Średnia ocena:
Recenzje wystawiane są przez klientów po zakupie produktu.