-
Kategorie produktów
- Promocje
- Nowości
- Producenci
- Wysyłka zamówień
- Blog
- Kontakt
Filtruj
Brytfanny stalowe (2 prod.)
Brytfanna stalowa gęsiarka z wkładem parowym i pokrywką patelnią KH 3682 Kinghoff
Najniższa cena:
Brytfanna metalowa to niezbędne wyposażenie każdej funkcjonalnej kuchni. Naczynie ma charakterystyczny kształt, który uławia przygotowanie potraw wymagających długotrwałego duszenia w odpowiedniej temperaturze. Zaletą większości produktów tego typu jest możliwość umieszczenia ich również w piekarniku - bez konieczności przekładania całej potrawy do innego naczynia. Na szczególną uwagę zasługują brytfanny stalowe - wytrzymałe, solidne i odporne na zużycie.
Dlaczego warto mieć w kuchni brytfanny ze stali nierdzewnej?
Brytfanny nierdzewne są odporne na wilgoć, dzięki czemu nie ulegają procesowi korozji. Metalowe naczynia nie odkształcają się, nie grożą pęknięciem ani nie zatrzymują zapachów. Solidna brytfanna stalowa to inwestycja na lata. Produkt tego typu łatwo również utrzymać w czystości, dzięki czemu naczynie długo prezentuje się nienagannie i jest higieniczne.
Do czego przydają się brytfanny stalowe?
Pojemna, długo utrzymująca ciepło brytfanna stalowa to idealne naczynie do przygotowywania dań jednogarnkowych, zapiekanek, gulaszy czy duszonych mięs. Naczynia tego typu ułatwiają utrzymanie wysokiej, lecz stabilnej temperatury niezbędnej do długotrwałego procesu gotowania, duszenia czy pieczenia. Dzięki gotowaniu pod przykryciem dania są bardziej soczyste, mają intensywniejszy smak i aromat, a także zachowują więcej wartości odżywczych. Długotrwały proces ich przygotowania odwdzięcza się efektem esencjonalnej, wyjątkowo bogatej w smaku potrawy, która zachwyci wszystkich gości.
Jakie zalety mają brytfanny ze stali nierdzewnej?
Brytfanny stalowe podobnie jak brytfanny żeliwne doskonale akumulują ciepło i utrzymują je znacznie dłużej niż inne naczynia do gotowania czy pieczenia. Dzięki temu można gotować w nich efektywniej, ekologiczniej i oszczędniej. Gotowa potrawa nawet po wyłączeniu kuchenki czy piekarnika będzie ciepła jeszcze przez kilka godzin, dlatego będzie można spożyć ją również później, bez konieczności podgrzewania. Brytfanny stalowe rozgrzewają się nieco wolniej niż naczynia z aluminium, jednak robią to równie skutecznie i jednolicie. Równomierne rozprowadzanie ciepła chroni dania przed przypalaniem i ułatwia utrzymanie stałej, pożądanej temperatury. Ta jest z kolei niezwykle istotna zwłaszcza w przypadku mięs, które powinny zachować swoją soczystość i wszystkie walory smakowe.
Uniwersalność brytfanny stalowej
Brytfanna metalowa to naczynie bardzo uniwersalne. Można korzystać z niego na kuchenkach elektrycznych, indukcyjnych, gazowych czy halogenowych. Poza tym, brytfanny stalowe mogą służyć także jako formy do pieczenia w piekarniku gazowym i elektrycznym. Gęsiarki świetnie sprawdzają się do przygotowywania różnego typu potraw warzywnych i mięsnych. Są idealne do dań jednogarnkowych, do powolnego duszenia i zapiekania. Duża pojemność pozwala gotować w nich większe ilości potraw dla całej rodziny oraz odwiedzających dom gości.
Brytfanny stalowe do duszenia pod przykryciem i gotowania na parze
Brytfanny dostępne w naszym sklepie zawsze sprzedawane są w zestawie z praktyczną pokrywką. Zapobiega ona ucieczce ciepła, a także pomaga zachować w potrawie więcej wilgoci, soków i naturalnego aromatu. Gotowanie pod przykryciem skraca czas niezbędny do osiągnięcia temperatury wrzenia, a także czas duszenia i gotowania składników do miękkości. W przypadku pokrywek stalowych, są one jednocześnie praktyczną patelnią, służącą do smażenia. Niektóre modele brytfann stalowych sprzedawane są również w zestawie z parowarem i rusztem do przygotowania beztłuszczowych, pełnych witamin i minerałów warzyw i mięs na parze.
Elegancki design i łatwość utrzymania w czystości
Stalowe brytfanny można myć w zmywarce, aby z łatwością i bez wysiłku utrzymać je w czystości. Brak zbędnych zdobień i klasyczna, elegancka forma sprawiają, że naczynia są nie tylko proste w czyszczeniu, ale również uniwersalne, pasujące do wnętrza w każdym stylu. Brytfanna metalowa o prostym designie będzie prezentowała się doskonale zarówno w kuchni tradycyjnej, jak i nowoczesnej.
Zobacz również: