Maselniczka porcelanowa z nożykiem Kassel 93556
Najniższa cena:
Większość z nas preferuje kanapki posmarowane świeżym masłem. Sprawia ono, że kanapka jest miękka i zyskuje niesamowity, maślany posmak. Współcześnie najczęstszą formą, w jakiej można kupić masło, jest to w kształcie kostki, zapakowane w folię.
Odpowiednie przechowywanie masła to nie tak łatwy temat, jak mogłoby się wydawać. Część osób uważa, że powinno się je przechowywać w lodówce, choć smarowanie nim po dłuższym czasie stania w lodówce może być kłopotliwe. Pozostała część osób twierdzi zaś, że poza masło powinno przechowywać się poza lodówką. Pozostawione w folii nie zachowa na długo świeżości, a także odwijanie i zawijanie go każdorazowo może być uciążliwe. Przechowywane tak poza lodówką nie zawsze też wygląda estetycznie. Skład masła to w przeważającej części tłuszcz i woda. Obecność tych składników sprawia, że najkorzystniejszym miejscem na przechowywanie masła jest szczelny pojemnik na masło. Najlepszym sposobem do przechowywania masła jest maselniczka.
Jedną z głównych, jak nie najważniejszą cechą przy kupnie odpowiedniego pojemnika na masło jest jego rozmiar. Niewłaściwym wyborem będzie mała maselniczka. Najlepszym rozwiązaniem są maselniczki, posiadające wymiary, które pozwolą na przechowywanie kostki masła, której standardowe wymiary to 18 cm x 2 cm x 16 cm.
Różnorodność kształtów maselniczek, oferowanych przez sprzedawców sprawia, że każdy klient znajdzie odpowiednią, pasującą do jego upodobań oraz wystroju kuchni, w której będzie stała. Na rynku można znaleźć maselniczki w stylu retro lub w stylu minimalistycznym, prostokątne i okrągłe, a także inne fantazyjne kształty jak muszle, czy kwiaty.
Różnią się także pokrywki, w które wyposażone są maselniczki. Warto wybrać taką, która umożliwi krojenie masła na niej. W tym przypadku doskonale sprawdzają się pokrywki drewniane i bambusowe. Pokrywka powinna być też dobrze dopasowana do pozostałej części, co zapewni dłuższą świeżość masła. Szczelność pojemnika uniemożliwi również przedostanie się do masła zanieczyszczeń.
Na rynku spotkać można kilka rodzajów pojemników przystosowanych do przechowywania masła. Wśród ofert można wyróżnić maselniczki ceramiczne, szklane, porcelanowe, drewniane, ze stali nierdzewnej i plastikowe. Jednak to te wykonane ze szkła, porcelany i stali nierdzewnej są najczęściej wybieranymi produktami.
Maselniczka szklana to jeden z najpopularniejszych wyborów konsumentów. Warto przed zakupem upewnić się, czy materiałem, z którego została wykonana, jest szkło hartowane. Maselniczka z takiego szkła jest wytrzymała i odporna na zniszczenia takie jak zarysowania. To rodzaj maselniczek, który nie pochłania zapachów i jest niezwykle łatwy do utrzymania w czystości.
Szklana maselniczka występuje często w połączeniu z bambusową podstawką i nożykiem. Pozwala to nie tylko na łatwiejsze smarowanie masła, ale też na wygodę krojenia masła na kawałki. Szklana kopuła wykorzystana może być też jako zwyczajna miseczka, natomiast bambusowa podstawka idealnie sprawdza się jako deska do serów.
Maselniczka ze stali nierdzewnej to najbardziej wytrzymały wybór. Odporna jest ona nawet na upuszczenie jej z dużej wysokości. Kolejną zaletą tego typu maselniczki jest długotrwałe zachowanie świeżości przechowywanego w niej masła. Prostota i elegancja maselniczek ze stali nierdzewnej pozwala na wkomponowanie się w styl każdej kuchni.
Maselniczka porcelanowa jest najmniej wytrzymałym wyborem spośród wymienionych. Choć odporna na wysokie temperatury, jest produktem bardzo delikatnym. Nie wpłynie na nią niekorzystnie stosowanie w czyszczeniu środków chemicznych. Niebywałym atutem jest także odporność na zapach, wodę, a nawet gaz. Niezwykle krucha maselniczka porcelanowa jest subtelnym i stylowym dodatkiem, który odnajdzie się w każdym wystroju kuchni.
Ten rodzaj maselniczek jest kolejnym, który występuje często w połączeniu z drewnem bambusowym. Porcelanowy pojemnik oraz bambusowa pokrywka stanowią niezwykłe połączenie elegancji i prostoty, wpisując się w nawet najbardziej wyszukane style kuchni.
check_circle
check_circle