Zestaw garnków nierdzewnych ze składanymi uchwytami Florina Space komplet 6 elementowy
Najniższa cena:
Kupując akcesoria kuchenne, należy myśleć zarówno o ich funkcjonalności, jak i inwestycji. Dobrze użytkowane i zadbane elementy mogą przetrwać naprawdę wiele lat. A po co zmieniać co chwilę deski kuchenne, noże, talerze, moździerze, i tak dalej, skoro można zainwestować raz i cieszyć się naprawdę wspaniałymi przyborami przez wiele lat. Kupując akcesoria kuchenne, należy myśleć zarówno o ich funkcjonalności, jak i inwestycji.
Kuchnia to miejsce, w którym spędzamy sporą część dnia. Niektóre z czynności, które niekoniecznie należą do lubianych można sobie ułatwić poprzez wyposażenie kuchni w odpowiednie akcesoria. Obecnie dostępnych jest całe mnóstwo przedmiotów, które nie tylko wyglądają nowocześnie, ale ułatwiają wiele czynności podczas przygotowania posiłku.
Produkty niezbędne w każdej kuchni są od lat niezmienne. Akcesoria takie jak noże, garnki, sztućce, zestawy przyborów kuchennych w formie sztućców na wieszaku czy stojaku to przybory, w które wyposażona jest każda funkcjonalna kuchnia.
Rzeczy niezbędne w kuchni powinny być dobrej jakości. Tylko wtedy posłużą przez długi czas. Użytkując często garnki, patelnie, sztućce należy zwrócić uwagę na jakość wykonania. Garnki i patelnie to akcesoria, które są eksploatowane w kuchni bardzo intensywnie, stąd wybór odpowiednich powinien być poprzedzony wywiadem dostępnych modeli na rynku.
Idealne garnki do kuchni to wykonane z odpowiedniego tworzywa dostosowanego do rodzaju używanego źródła ciepła oraz do przygotowywanych potraw. Jak wybrać odpowiednie garnki dla siebie?
1. Aluminium - doskonale rozprowadza ciepło. To jeden z popularniejszych metali do produkcji garnków. Nadają się do gotowania potraw, które przywierają do dna, czyli potrawy z mleka i mąki. Jednak aluminium nie nadaje się do przyrządzania posiłków, podczas których wydzielają się kwasy, czyli potrawy z pomidorami czy z dodatkiem octu.
2. Stal nierdzewna - garnki z tego materiału zazwyczaj posiadają grube dno. W związku ze słabym przewodzeniem ciepła, pomiędzy warstwami stali umieszcza się aluminium, które skraca proces podgrzewania. Garnki takie są wytrzymałe i można w nich gotować praktycznie wszystko. Bez problemu znoszą również mycie w zmywarce.
3. Żeliwo - materiał bardzo wolno się nagrzewa, jednak długo utrzymuje pobrane ciepło. Dlatego doskonale nadaje się do przygotowania potraw, które wymagają długiego gotowania na wolnym ogniu. Niebanalny wygląd to duża zaleta, gdyż pozwala serwować posiłki bezpośrednio na stół. Można również z powodzeniem używać garnków żeliwnych do piekarnika.
Kupując cały zestaw garnków mamy pewność, że będziemy posiadać wszystkie niezbędne o różnych rozmiarach. Ponadto garnki z zestawu łatwiej przechowywać, gdyż można wkładać jeden w drugi.
Gotowanie na parze znane jest od wielu lat. Metoda ma mnóstwo zwolenników za względu nie tylko na obniżoną zawartość kaloryczną, ale również na oszczędność czasu. Racjonalne i zdrowe odżywianie jest niezwykle ważne. Aby przygotowane posiłki były zdrowe, ważny jest nie tylko produkt, ale również sposób jego obróbki. Nie trzeba inwestować w drogie sprzęty, wystarczy odpowiedni szybkowar lub garnek do przygotowania posiłków na parze.
1. Szybkowar - to urządzenie na prąd. To doskonałe rozwiązanie dla osób, które nie mają zbyt dużo czasu na gotowanie, jednak zależy im na zdrowym i racjonalnym odżywianiu. Czas przygotowania posiłku skraca się o 50% w stosunku do metody tradycyjnej.
2. Garnki do gotowania na parze - to zestaw na jeden palnik. W skład wchodzi zazwyczaj jeden garnek, trzy sitka oraz pokrywka. Obecne garnki wykonane są z materiałów lepszej jakości, dlatego to doskonały sposób na szybkie i bezpieczne przygotowanie posiłku dla osób zabieganych. Aby przygotować posiłek wystarczy wszystkie produkty ułożyć na odpowiednim sitku z osobna i gotowe.
Czajnik w kuchni to podstawa. Jeszcze kilka lat temu czajniki elektryczne były obecne w każdym domu. Jednak od pewnego czasu zwykłe czajniki o tradycyjnym wyglądzie i przeznaczeniu wracają do łask.
1. Czajnik elektryczny - to raczej wybór dla spóźnialskich. Szybka poranna kawa tylko z czajnikiem elektrycznym.
2. Czajnik tradycyjny - to z kolei wybór dla oszczędnych. Gotowanie tradycyjne jest w tym przypadku tańsze od gotowania wody w czajniku elektrycznym.
Jeśli jednak kryterium doboru to design, należy kierować się pięknym wyglądem. Producenci skutecznie zadbali, aby wybór w tej materii nie był łatwy. Czajniki czy to elektryczne czy tradycyjne potrafią bowiem zaskoczyć nowoczesnym designem i pięknym wyglądem.
Przydatne akcesoria w kuchni obecnie są nie tylko użyteczne i potrzebne, ale również pełnią funkcję ozdobną. Obecne materiały i staranność wykonania sprawiają, że przedmioty codziennego użytku w kuchni stały się pięknym dopełnieniem aranżacji kuchennej. Warto przeglądać nowości, by przekonać się, jak bardzo zmienia się rynek przedmiotów kuchennych.
Zobacz również:
Brytfanny | Chlebaki | Czajniki | Noże kuchenne | Patelnie | Przybory do wyrobów domowych | Przybory kuchenne | Tostery i opiekacze
check_circle
check_circle