Wkład do gotowania na parze Kinghoff KH 1535 sitko do garnka 22 cm
Najniższa cena:
Gotowanie na parze zyskuje coraz większą popularność. Jest to skuteczne i proste rozwiązanie dla wszystkich, którzy pragną odżywiać się zdrowo i chcą ograniczyć lub całkowicie wyeliminować z diety tłuszcze. Dla wszystkich zwolenników zdrowej żywności na rynku dostępne są specjalne garnki do gotowania na parze, jednak zdajemy sobie sprawę, że nie wszyscy chcą decydować się na taki zakup – właśnie dla nich w naszej ofercie znajdują się specjalne wkłady do gotowania na parze, które pozwolą nam przekształcić zwykły garnek w garnek pozwalający przygotować potrawy na parze.
Specjalistyczny sprzęt kuchenny może odstraszać cenami, dlatego warto wypróbować jego tańsze zamienniki. Jeśli zawsze chcieliśmy spróbować potraw gotowanych na parze i zrobionych domowymi sposobami, ale obawialiśmy się, że tego typu dieta może nie trafić na listę naszych ulubionych, to zamiast kupować drogi garnek do gotowania na parze możemy wykorzystać specjalne koszyki do gotowania na parze – tańsze i prostsze w użyciu.
Wkłady do gotowania na parze możemy podzielić na dwa typy: wkład typu „sitko” i wkład typu „koszyk”. Każdy z nich, dzięki specjalnym cechom fizycznym, jest kompatybilny ze wszystkimi rodzajami garnków, niezależnie od kształtu i średnicy naczyń, które mamy w kuchni. By „zainstalować” wkład i przekształcić zwykły garnek w naczynie do gotowania na parze nie trzeba posiadać żadnej specjalistycznej wiedzy – korzystanie z wkładów do gotowania na parze jest całkowicie intuicyjne. Wkłady są wykonane z wysokiej jakości stali chromowanej i można je myć w zmywarce, co jest sporym ułatwieniem.
Potrawy gotowanie na parze są bogatsze w witaminy i substancje odżywcze niż te, które są gotowane tradycyjnymi metodami lub smażone na patelni. Ponadto są mniej kaloryczne, bo w trakcie przygotowywania nie nasiąkają tłuszczem. Pichcenie na parze ma również wpływ na walory estetyczne posiłków – warzywa mają żywe kolory i nie rozpadają się przed podaniem ich na talerzu. Włókna obecne w mięsach pod wpływem pary robią się miękkie – łatwiej je pogryźć i strawić. Gotowanie na parze trwa krócej i dzięki systemowi kominowemu pozwala na przygotowywanie kilku potraw jednocześnie (pod warunkiem, że dysponujemy parowarem wyposażonym w kilka pięter, na których można układać warzywa, krojone mięsa lub ryby).
Inne kategorie w garnkach:
Garnki | Zestawy garnków | Zestawy garnków stalowych | Zestawy garnków marmurowych | Zestaw garnków emaliowanych | Garnki granitowe | Garnki ze stali nierdzewnej | Garnki marmurowe | Garczki | Komplet garnków | Garnki pojedyncze | Kociołek myśliwski | Garnek na indukcję | Garnek stalowy | Garnek marmurowy | Garnek granitowy | Garnek żeliwny | Garnek do makaronu - frytek | Garnek do szparagów | Gęsiarka | Garnki do gotowania na parze | Garnek do gotowania mleka | Rondel | Duży garnek | Sokownik | Kinghoff garnki | Hoffner garnki | Edenberg garnki | Berlinger haus garnki | Klausberg garnki | Frico garnki | Edel hoff garnki
check_circle
check_circle