Brytfanna do pieczenia Klausberg KB 7366 gęsiarka garnek ze szklaną pokrywką
Najniższa cena:
Brytfanny znajdują się w każdej właściwie wyposażonej kuchni, co więcej stanowią one jeden z najważniejszych elementów ich wyposażenia. To tylko dzięki nim możemy przygotować pyszne pieczenie oraz potrawy z mięsem lub warzywami w roli głównej. Zachowują one ich wszystkie wartości odżywcze, ale też aromat i smak. Mają wiele zastosowań. Ich głównym zadaniem jest pieczenie, ale mogą też posłużyć za duży garnek na różnego rodzaju kuchenkach (indukcyjnych, elektrycznych, gazowych, halogenowych i innych), ale idealnie również sprawdzą się po prostu w roli bardzo pojemnego naczynia.
Brytfanny w dużej mierze wyszły już z użytku, jednak jest to kolosalny błąd. Kojarzą się z wielkimi naczyniami, trudnymi w przenoszeniu oraz mało pojemnymi. Stwierdzenie to dalece mija się z prawdą. W dzisiejszych czasach produkuje się je w różnych wielkościach, kształtach i przeznaczone są do różnego zastosowania. Dzięki temu każdy bez problemu znajdzie coś dla siebie, są dostosowane do różnych potrzeb. Brytfanna świetnie nadaje się do pieczenia potraw jednogarnkowych, drobiu w całości, mięsa, dań typu bigos czy gulasz, zapiekanek, warzyw, potraw wegetariańskich, a nawet ciast i chleba! Bez większego wysiłku można przygotowywać w niej zarówno całe dania, jak i dodatki do nich. W naczyniu można poddusić właściwie przyprawione mięso oraz grubo posiekane warzywa, a do tego ziemniaki. Tak przygotowana potrawa spokojnie wystarczy dla większej ilości osób, co więcej w tym celu nie trzeba brudzić zbyt wielu naczyń. W dodatku zachęca to do częstszego gotowania, ponieważ nie pojawia się już myśl o 'zlewie pełnym garów' po przyrządzaniu dobrego posiłku.
Brytfanna żaroodporna ma niezwykle dużo opcji. Służy do pieczenia, duszenia, podpiekania, ale też gotowania. Daje ona niesamowite możliwości, łącząc w sobie funkcje patelni i garnka. Korzystanie z takiej brytfanny 8l podczas przygotowywania potraw daje gwarancję pełni smaku i aromatu z zachowaniem wszystkich wartości odżywczych. Dania przygotowane w ten sposób są pyszne, idealnie soczyste i kruche. Potrawy nie przywierają do dna, dzięki czemu zdecydowanie łatwiej się je czyści, przez co służą dużo dłużej. Dodane do nich pokrywki z wypustkami powodują skraplanie się na ich wewnętrznej części parującego sosu, dzięki czemu przygotowywanych dań nie trzeba w międzyczasie podlewać. Jedzenie przygotowywane w brytfannach jest dużo zdrowsze, ponieważ posiada zachowane wszystkie witaminy oraz wartości odżywcze. Głównym powodem jest fakt, że ich przyrządzenie nie wymaga dużej ilości tłuszczu. Dzięki temu potrawy te są zdecydowanie mniej kaloryczne. Poza tym dania mają dużo lepszą jakość i są smaczniejsze.
Brytfanny, a zwłaszcza brytfanna 8l, to bardzo pojemne naczynia. Praktycznie w każdym przypadku mieszczą one na pewno powyżej 4 litrów. W związku z tym pozwala to na przyrządzenie dwudaniowych obiadów dla całej rodziny lub pełnego cateringu na różnego rodzaju imprezy okolicznościowe. Można przygotować w niej takie dania jak zapiekanka makaronowa, czy też pieczony kurczak z warzywami. Z uwagi na bardzo duże zainteresowanie brytfannami, producenci zaczęli je ulepszać i wprowadzać nowe innowacyjne modle, jednym z nich jest brytfanna dwupoziomowa. To niezwykle wielofunkcyjne naczynie pozwala na przygotowanie dwóch niezależnych od siebie potraw. Dzięki niemu można zaoszczędzić bardzo dużo czasu. Wszystkie dania przygotowywane w ten sposób nie wymagają mieszania, tak więc wystarczy włożyć je do piekarnika a zaoszczędzony czas poświęcić na wykonanie innych obowiązków lub odpoczynek.
check_circle
check_circle