Brytfanna do pieczenia Klausberg KB 7366 gęsiarka garnek ze szklaną pokrywką
Najniższa cena:
Uzupełnienie kuchni o odpowiednie akcesoria kuchenne, to jedna z istotniejszych kwestii, która z pewnością wymaga głębszego przemyślenia oraz wcześniejszego zaplanowania. Sprzęty kuchenne, które posiadają więcej niż jedno zastosowanie, są doskonałym wyborem i krokiem w stronę oszczędzania miejsca. Tego, jak wiadomo, często potrafi brakować, toteż planując zakup (na przykład brytfanny) - warto wybrać taką, którą będzie można wykorzystać zarówno na indukcji jak i w piekarniku. Czym jednak kierować się przy wyborze tak, aby nie musieć go żałować?
Brytfanny były niegdyś jednym z najpotrzebniejszych sprzętów kuchennych i znajdowały się w niemalże każdym domu. Obecnie znów panuje moda na brytfanny i coraz więcej osób rozgląda się za odpowiednim modelem dla swojej kuchni. Dlaczego jednak brytfanny cieszą się takim zainteresowaniem? Wszystko to spowodowane jest faktem, że jako akcesorium kuchenne, są niezwykle funkcjonalne. Mogą bowiem pełnić funkcję nie tylko garnka, ale również patelni, a także formy do pieczenia. Nadają się do przyrządzenia niemal każdego obiadu, niezależnie od tego, czy są to zupy, gołąbki, gulasze, dania mięsne, ciasta czy pieczywo. Dobrej jakości brytfanna doskonale poradzi sobie z praktycznie każdym rodzajem potrawy.
Co więcej, brytfanny z racji na swoje rozmiary, pozwalają na przyrządzanie posiłków dla wielu osób lub na kilka kolejnych dni. Dzięki temu gotowanie robi się zdecydowanie bardziej przyjemne, a oszczędność czasu jest wręcz ogromna. Każdy, kto zakupi swoją pierwszą brytfannę, z pewnością będzie korzystał z niej często - bardzo łatwo przyzwyczaić się do wygody, jaką oferuje tego typu akcesorium kuchenne.
Brytfanna również doskonale radzi sobie, kiedy dana potrawa wymaga gotowania i pieczenia. Dzięki niej nie trzeba brudzić patelni oraz blachy - całość wykonać można, korzystając z tylko i wyłącznie jednej brytfanny. Warto dodać, że potrawy przyrządzone za jej pomocą są nie tylko wysokiej jakości, ale również pełne wartości odżywczych. Używanie dodatkowego tłuszczu nie jest koniecznością, a upieczone w naczyniu mięso jest soczyste oraz pełne smaku.
W czasach, kiedy brytfanny były najbardziej modne, nikt jeszcze nie słyszał o płytach indukcyjnych. Używane były więc zwykle na kuchence gazowej i w piekarniku. Obecnie jednak niemalże każda nowoczesna kuchnia wyposażona jest w indukcję. Nie każdy zdaje sobie jednak sprawę z tego, że istnieją brytfanny specjalnie przystosowane na indukcję - dzięki temu ci, którzy bardzo cenią sobie ich zalety, wciąż mogą z nich korzystać. Warto pamiętać, aby przed zakupem zawsze upewnić się, czy wybrany produkt nadaje się na płytę indukcyjną - musi być on odpowiednio dostosowany do tego, jak działa indukcja. Dobrym nawykiem jest sprawdzanie, czy dane naczynie posiada stosowne oznaczenie. Jeśli znajduje się na opakowaniu, to znaczy, że produkt przystosowany jest do gotowania na płytach indukcyjnych.
Brytfanny przeznaczone do tego celu zwykle wykonane są z żeliwa albo stali, jednakże często można również spotkać się z tym, że naczynie wykonane jest z innego materiału, natomiast w jego dnie znajduje się wbudowana płyta żeliwna lub stalowa. Brytfanny na płytę indukcyjną wciąż są jednak nowością. W ofercie naszego sklepu znajduje się brytfanna do pieczenia, wykonana z wysokiej jakości materiałów, która świetnie sprawdzi się na indukcji. Warto zwrócić na nią uwagę, poszukując odpowiedniego naczynia, które znajdzie zastosowanie w nowoczesnej kuchni.
Niezwykle istotną zaletą brytfanny wykonanej z żaroodpornego szkła jest fakt, że przyrządzone potrawy prezentują się w niej doskonale. Co więcej, dzięki temu, z jakich materiałów jest wykonana, możliwe jest używanie jej do podgrzewania jedzenia w kuchence mikrofalowej. Bez problemu można więc kolejnego dnia odgrzać w niej to, co zostało i delektować się gotowym posiłkiem, który przygotowany został w moment i smakuje tak samo dobrze, jak dzień wcześniej. Szkło bowiem w żaden sposób nie zmienia smaku przygotowanej w nim potrawy. Decydując się na brytfanny żaroodporne, warto pamiętać o tym, żeby obchodzić się z nimi delikatnie. Szkło stosunkowo łatwo może się stłuc lub wyszczerbić, dlatego koniecznie trzeba szczególnie dbać o brytfanny wykonane ze szkła żaroodpornego.
W obecnych czasach znalezienie brytfanny na indukcję i do piekarnika nie stanowi większego problemu. Ci, którzy lubią nowoczesność, nie muszą się więc obawiać, że nie znajdą wymarzonego naczynia, które pozwoli im nie tylko ugotować obiad, używając do tego płyty indukcyjnej, ale również świetnie sprawdzi się do pieczenia mięsa, słodkich i słonych wypieków, a także pieczywa. Domowy chleb wypieczony w dobrej jakości brytfannie z pewnością smakuje doskonale. Warto zwracać uwagę na to, aby naczynia wykonane były z dobrej jakości produktów, które pozwolą im służyć przed długie lata bez potrzeby wymiany na lepszy model.
check_circle
check_circle