Brytfanna żeliwna Krisberg KR 2554 6.4L garnek 33 cm ciężki na indukcję
Najniższa cena:
Zanim zdecydujesz się na kupno brytfanny żeliwnej, powinieneś poznać wszystkie korzyści wynikające z jej posiadania.
Po jakimś czasie może okazać się, że jedzenie zacznie przywierać do brytfanny żeliwnej. Nie należy wtedy jej wyrzucać, a sprawdzonym sposobem po prostu przywrócić ją do stanu pełnej używalności. Okazuje się, że producent zabezpiecza produkty żeliwne przed przywieraniem specjalnym płynem, który możesz bardzo łatwo odtworzyć w warunkach domowych. Warto skorzystać z tego co masz w swojej kuchni zawsze pod ręką.
Niezależnie od tego, czy jesteś zwolennikiem tradycyjnej czy nowoczesnej kuchni, potrawy przyrządzane w całości tylko w jednym garnku są oszczędnością czasu oraz pracy. Dodatkowo, są bardzo smaczne oraz pożywne, dzięki czemu stanowią doskonałą alternatywę dla dań, które znasz z dzieciństwa. Gdy na co dzień brakuje czasu, bardzo wiele osób postanawia ugotować coś w jednym garnku: szybko, sprawnie i bez większego wysiłku.
Do przygotowania takich dań idealna będzie brytfanna żeliwna. Jest duża i posiada wysoką krawędź, więc dzięki niej ugotujesz obiad nie tylko na jeden dzień. Podobna do garnka, ale o wiele wszechstronniejsza, bo możesz wstawić ją również do piekarnika, bez potrzeby przekładania składników z naczynia do naczynia.
Uwielbiana przez nasze babcie, bardzo często stanowiła podstawowe wyposażenie kuchni dużej rodziny. Jej trwałość zaskakiwała nie jedną osobę, ale z czasem zaczęła być wypierana z rynku przez nowoczesny sprzęt, czyli tak zwane naczynie żaroodporne. Warto jednak pamiętać, że szkło jest o wiele bardziej podatne na stłuczenie czy rysy. Dzięki brytfannie żeliwnej możesz gotować bez obaw, że przez przypadek zniszczysz naczynie.
Dlatego nie warto wierzyć opiniom, że ten rodzaj kuchennego sprzętu jest przeżytkiem. Wprost przeciwnie! Stosuje się go nawet w nowoczesnych rozwiązaniach, gdzie królują dania przygotowywane w całości tylko w jednym garnku.
Zobacz również:
check_circle
check_circle