Pojemniki szklane zestaw 10 sztuk lunchbox GierekHoff Corio żaroodporne hermetyczne
Najniższa cena:
Brytfanny grillowe, nazywane są inaczej gęsiarkami. Słowo gęsiarka, pochodzi bezpośrednio od tradycyjnego dania robionego w niej niegdyś, czyli po prostu pieczonej gęsi. Ale gęsiarka, to nie tylko naczynie, w którym można piec drób. Zupełnie przeciwnie, to niepozorne wyposażenie, może mieć różne i liczne zastosowania, zatem przyda się każdej osobie.
Wygląd współczesnych gęsiarek, może być różnorodny i warto dobrać go do swoich potrzeb oraz oczekiwań. Brytfanny, posiadają zwykle owalny kształt, ale nierzadko są także okrągłe albo prostokątne. Następną nierozstrzygniętą kwestią, może być wymiar gęsiarki. Tradycyjne, wielkie brytfanny, do których można było zmieścić gęś w całości, miały nawet 14 litrów pojemności i wysokość na poziomie minimum 15 centymetrów. Dzisiaj jednakże mało kto potrzebuje aż tak sporego sprzętu. Dla rodziny kilkuosobowej, celem przygotowania obiadów na co dzień, wystarczy gęsiarka mającą pojemność 4-8 litrów.
Gęsiarki, nie ważne czy będą to brytfanny żaroodporne, czy też może inny ich typ, są długowiecznymi naczyniami, które można stosować celem przyrządzania wielu rozmaitych posiłków. W gęsiarce, możemy przyrządzać przepyszne dania mięsne - ryby, drób, ale także bez najmniejszego problemu, zrobić jednogarnkowe danie, jak chociażby bigos czy pieczonki. Wiele osób, preferuje także wykonywanie w gęsiarkach różnego typu zapiekanek, najlepiej tych makaronowych, albo jakiś pysznych duszonych potraw, mięsa z warzywami, itd. Ponadto, przygotowywane w gęsiarkach obiady, to dla nas duża oszczędność czasu oraz energii. Na wolnym ogniu, potrawa będzie się właściwie przygotowywała samodzielnie, wystarczy, iż będziemy ją co jakiś czas doglądać, zaś.po ściągnięciu z palnika brytfanna utrzyma temperaturę jeszcze bardzo długi. Dzięki temu, nie będziemy zmuszeni do późniejszego odgrzewania potrawy.
Pieczenie w naczyniach żaroodpornych i brytfannach, ma naprawdę sporo zalet. Przede wszystkim, jak już zostało to wspomniane, oszczędzamy czas. W jednym naczyniu, możemy przygotować danie dla wielu osób, bez względu na to, czy zechcemy przygotować makaron, mięso z kurczaka, zapiekankę, rybę z piekarnika, czy też upiec ciasto. Naczynia żaroodporne oraz brytfanny, są akcesoriami, które mają wiele funkcji - pozwalają nie tylko na pieczenie, gotowanie czy dyszenie, ale można je także zastosować celem przygotowania niemalże każdego dania.
Naczynia żaroodporne oraz brytfanny, są głębokie oraz przestronne, za sprawą czego, nie musimy używać sporych ilości tłuszczu. Dania będą więc mniej kaloryczne i przy tym też zdrowsze, ku uciesze osób będących na diecie i takich, które po prostu pragną się zdrowo odżywiać.
check_circle
check_circle