Kociołek żeliwny 4 L garnek myśliwski na ognisko pieczonki Meyerhoff 4075
Najniższa cena:
W zbliżającym się jesienno-zimowym sezonie nie ma nic lepszego niż urządzenie rodzinnego ogniska na zakończenie lata. Przyjazna atmosfera, wieczorna szarówka oraz ciepłe danie spożyte w miłym towarzystwie- brzmi idealnie. Zamiast klasycznego grilla warto spróbować przyrządzić potrawę jednogarnkową w kociołku. Podczas gdy danie praktycznie samo się gotuje można prowadzić rozmowy w oczekiwaniu na posiłek. Jaki kociołek wybrać i czy ten produkt będzie odpowiedni dla Ciebie?
Właściwie dla wszystkich. Najlepiej sprawdzą się podczas grilla w ogrodzie lub wakacyjnych wypadach, ale osoby, które nie mają własnego ogródka nie muszą się martwić. Po odkręceniu nóżek kociołek może być z powodzeniem stosowany do gotowania w piekarniku. Miłośnicy dziczyzny z pewnością docenią możliwości jakie daje gotowanie mięsa na ogniu. Możliwość przyrządzania dań jednogarnkowych znacznie skraca czas przygotowania obiadu bądź kolacji oraz późniejszego mycia naczyń. Gulasz, pieczonki czy kociołek żeliwny będą urozmaiceniem dla codziennych potraw i świetnie wpasują się w jesienny klimat. Kupując kociołek warto mieć na uwadze jak wiele osób będzie jadło potrawy w nim przyrządzone. Można wtedy dopasować odpowiednią pojemność do własnych potrzeb. Najmniejszym wariantem jest pojemność 4 l, a największym 10 l.
Na stronie Europ24 dostępnych jest wiele rodzajów kociołków marki GierekHoff o różnych pojemnościach i wykończeniach powłoki.
Wykonane przez Odlewnię Gierek według wieloletniej tradycji kociołki gwarantują zadowolenie z zakupu oraz satysfakcję z ich użytkowania. Kociołki wykonane są z najwyższej jakości żeliwa, które ma wpływ na równomierne rozprowadzanie i dobre przewodzenie ciepła. Zakup kociołka jest inwestycją na lata dzięki trwałości żeliwa, z którego jest wykonany. Spełni oczekiwania zarówno tych, którzy z kociołków korzystają często, jak i tych, dla których przygotowanie potraw nad ogniem bywa sporadyczne.
Przed gotowanie w kociołku jego wnętrze należy natrzeć tłuszczem, w przeciwnym razie potrawy będą przywierać do dna i przypalać się. Najlepiej czyścić go w niedługim czasie po użyciu, by łatwiej usunąć resztki potrawy.
Kociołek powinno postawić się nad żarem, by móc w pełni kontrolować stopień pieczenia. Stawiany nad bezpośrednim ogniem wymaga stałego nadzoru oraz jest możliwość przypalenia się potraw.
W kociołku można przygotowywać zarówno dania mięsne, warzywne oraz zupy. Pełny potencjał kociołka odkryje się przygotowując różnorodne dania oraz eksperymentując z własnymi pomysłami. Kociołek może być używany nad ogniskiem oraz w piekarniku. W razie potrzeby sprawdzi się również na kuchence.
Europ24 oferuje wybór kociołków myśliwskich najwyższej jakości. Znajdą tam państwo interesujące produkty w zachęcających cenach. Duży wybór pojemności oraz wariantów kociołków ułatwi znalezienie tego odpowiedniego. Warto obserwować stronę Europ24, by być na bieżąco z aktualnymi promocjami oraz ofertą sklepu.
Zobacz również:
check_circle
check_circle