Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (Przesyłka kurierska pobraniowa) już od 299,00 zł.

Polskie przysłowie głosi: „jeśli chleb jest, to i nóż się znajdzie”. Problem z przysłowiami jest taki, że choć wpadają w ucho i miło się ich używa w towarzystwie dla spuentowania chwytliwej anegdoty, to jednak nie zawsze mają one odzwierciedlenie w rzeczywistości. I choć oczywiście pieczywo wciąż kroimy nożem, tak tego narzędzia używamy również do przecinania o wiele bardziej opornych materiałów. I właśnie dlatego warto zawczasu wybrać odpowiednie ostrze, by nie musieć w ostatniej chwili chwytać się brzytwy.

Noże Edenberg - stalowa precyzja

Noże oferowane przez firmę Edenberg można podzielić ze względu na rodzaj materiału, który posłużył do ich wykonania. Noże stalowe są wykonane z włókna węglowego bądź stali nierdzewnej i przeznaczone do krojenia twardszych materiałów niż ich ceramiczne odpowiedniki. Można je myć w zmywarce i samodzielnie ostrzyć. Zestawy noży oferowane są wraz ze stylowymi stojakami (wykonanymi z drewna lub metalu) bądź magnetyczną szyną, która pozwoli zawiesić noże na ścianie w dogodnym miejscu.

Noże Edenberg - ceramiczna ostrość

Noże ceramiczne są ostrzejsze niż stalowe (dzięki cieńszej krawędzi tnącej), lżejsze, ale jednocześnie bardziej kruche – mogą pęknąć, gdy użyjemy zbyt dużej sił nacisku podczas krojenia twardego materiału. Ceramiczne ostrze jest nierdzewne, po opłukaniu wodą nie przenosi smaku i zapachu krojonej potrawy. Ostrze tępi się naprawdę powoli, a ostrzyć je trzeba raz na kilka lat przy użyciu specjalnej tarczy diamentowej. Modele dostępne w naszym sklepie są pomalowane w kwieciste wzory, których kolory przełamią monotonię szarej kuchennej rzeczywistości.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl