Szynkowar stalowy Klausberg KB 7284 2.5 L Termometr + Woreczki w zestawie

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 59,50 zł 59.50
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Ocena: 4.6
Producent: Klausberg
Kod produktu: KB 7284

Opis

Stalowy szynkowar z woreczkami foliowymi i termometrem wskazującym  temperaturę mięsa w zestawie. Dzięki niemu sam wytworzysz tradycyjne, zdrowe domowe wyroby wędliniarskie, pozbawione sztucznych aromatów i konserwantów.

Klausberg KB 7284

 Szynkowar stalowy Klausberg KB 7284

 

Szynka domowej produkcji z szynkowara to wspaniałe rozwiązanie dla wielbicieli pysznych i świeżych wędlin. Produkcja szynki (peklowana karkówka, schab czy wołowina, a nawet kurczak) w tym szynkowarze nie nastręczy nam kłopotu, ponieważ jest prosta. Dzięki własnym, domowym wyrobom, mamy pewność, że do jej produkcji nie zostały użyte żadne sztuczne aromaty i konserwanty. Sami decydujemy co wkładamy do środka.

 

Wymiary szynkowara:

  • Pojemność : 2,5l
  • Wysokość całkowita: 20 cm
  • Wysokość tuby: 17 cm
  • Średnica 15.5 cm

 

W zestawie praktyczny termometr pokazujący na bieżąco temperaturę pieczonego mięsa (0-120'C)

 Szynkowar z termometrem w zestawie Klausberg KB 7284

Zestaw woreczków do pakowania mięsa GRATIS

Woreczki do pieczenia mięsa w szynkowarze Klausberg KB 7284


W cylindrycznym naczyniu szynka jest gotowana pod ciśnieniem, a po schłodzeniu łatwo wyjmuje się przygotowany wyrób, który jest od razu gotowy do spożycia.
Szynkowar w zestawie z termometrem i woreczkami do pieczenia mięsaKlausberg KB 7284

 

Cały zestaw przeznaczony jest do gotowania mięsa o wadze ok. 2-2.3 kg. Szynkowar jest łatwy w obsłudze, w prosty sposób można go zdemontować i dokładnie umyć po użyciu.

Widok całego zestawu.

Elementy wchodzące w skład zestawu do wyrobu wędlin Klausberg KB 7284

Przepis na szynkę:

  1. Mięso oczyszczamy z błon,  kroimy na mniejsze kawałeczki  (aby łatwiej nam było upchać je w szynkowarze), następnie każdy kawałek lekko  ubijamy tłuczkiem i wsypujemy 25 g soli pekolowej. Wszystko dokładnie dłuższą chwilkę mieszamy- ugniatamy, zawijamy w worek i wstawiamy na 3-4 godz. do lodówki.

   2. Po tym czasie wyjmujemy mięso z lodówki, dodajemy do niego 0,1 litra wody z płaską łyżeczką cukru pudru, dokładnie mieszamy, osypujemy łyżeczkę żelatyny, nadal mieszamy, dodajemy majeranek i wyciśnięty czosnek i wszystko mieszamy.

     3. Po tym czasie wykładamy szynkowar do garnka wypełnionego wodą, tak aby woda była 3-4 cm poniżej górnej krawędzi szynkowarki i parzymy 2 godziny w temp. 80 stopni C.

 4. Po 2 godzinach wykładamy szynkowar  do zimnej wody w celu ochłodzenia, a potem jeszcze przez noc trzymamy w lodówce.

Opinie o produkcie (1)

6 lutego 2020

szynkowar na sporą szynkę:)

Przykładowe koszty dostawy
  Płatność z góry: Płatność przy odbiorze
Przesyłka kurierska 14,50 zł +3 zł
Pocztex Kurier 48 13,50 zł +2 zł
Odbiór w Punkcie Poczta, Żabka, Orlen, Ruch 9,90 zł +4 zł
Paczkomaty 24/7 12 zł -
Odbiór osobisty Gratis Gratis

 

Wysyłka w 24 h od 9.90 zł

Dostawa gratis od 299 zł

60 dni za zwrot

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium