Sklep internetowy Europ24.pl | Garnki | Czajniki | Sztućce | Chlebaki

Szynkowar stalowy Klausberg KB 7283 1.5 L Termometr + Woreczki w zestawie

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 57,50 zł 57.50
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Ocena: 3.58335
Producent: Klausberg
Kod produktu: KB 7283

Opis

Stalowy szynkowar o pojemności 1.5 L z woreczkami foliowymi i termometrem wskazującym temperaturę mięsa w zestawie. Dzięki niemu sam wytworzysz takie jak lubisz, tradycyjne, zdrowe domowe wyroby wędliniarskie.

Klausberg KB 7283

 Szynkowar stalowy Klausberg KB 7283

 

Szynka domowej produkcji to wspaniałe rozwiązanie dla wielbicieli pysznych i świeżych wędlin. Produkcja wędlin (peklowana karkówka, schab czy wołowina, a nawet kurczak) w tym szynkowarze jest niezwykle prosta. Robiąc własne domowe wyroby, masz pewność, że do produkcji wędlin nie zostały użyte żadne sztuczne aromaty i konserwanty. Sami decydujemy o składnikach wędlin.

 

Wymiary szynkowara:

  • Pojemność: 1.5l
  • Wysokość całkowita: 19.5 cm
  • Wysokość tuby: 17 cm
  • Średnica 11.5 cm

 

W zestawie praktyczny termometr pokazujący na bieżąco temperaturę pieczonego mięsa (0-120'C)

 Szynkowar z termometrem w zestawie Klausberg KB 7283

Zestaw woreczków do pakowania mięsa GRATIS

Woreczki do pieczenia mięsa w szynkowarze Klausberg KB 7283


W cylindrycznym naczyniu mięso jest gotowane pod ciśnieniem. Po schłodzeniu łatwo wyjmuje się przygotowany wyrób, który jest od razu gotowy do spożycia.
Szynkowar w zestawie z termometrem i woreczkami do pieczenia mięsaKlausberg KB 7283

 

Cały zestaw przeznaczony jest do gotowania ok. 1-1.2 kg mięsa. Szynkowar jest łatwy w obsłudze i w utrzymywaniu w czystości. W prosty sposób można go zdemontować i dokładnie umyć po użyciu.

Widok całego zestawu.

Elementy wchodzące w skład zestawu do wyrobu wędlin Klausberg KB 7283

Przepis na szynkę:

1. Mięso oczyszczamy z błon,  kroimy na mniejsze kawałeczki  (aby łatwiej nam było upchać je w szynkowarze), następnie każdy kawałek lekko  ubijamy tłuczkiem i wsypujemy 25 g soli peklowej. Wszystko dokładnie dłuższą chwilkę mieszamy- ugniatamy, zawijamy w worek i wstawiamy na 3-4 godz. do lodówki.

2. Po tym czasie wyjmujemy mięso z lodówki, dodajemy do niego 0,1 litra wody z płaską łyżeczką cukru pudru, dokładnie mieszamy, osypujemy łyżeczkę żelatyny, nadal mieszamy, dodajemy majeranek i wyciśnięty czosnek i wszystko mieszamy.

3. Po tym czasie wykładamy szynkowar do garnka wypełnionego wodą, tak aby woda była 3-4 cm poniżej górnej krawędzi szynkowara i parzymy 2 godziny w temp. 80 stopni C.

4. Po 2 godzinach wykładamy szynkowar  do zimnej wody w celu ochłodzenia, a potem jeszcze przez noc trzymamy w lodówce.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (3)

25 marca 2019

Wszystko OK! Polecam!

17 kwietnia 2019

zakup pomyślny szybka wysyłka

16 marca 2020

Towar jak w opisie i dobrze zapakowany

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (Pocztex Kurier 48) już od 299,00 zł.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium