- today
- favorite 0 polubień
- remove_red_eye 373 odwiedzin

Domowe wędliny, to nie trudne – a smaczne, że hej!
Przepełnione półki sklepowe z wędlinami, które nie mają smaku – zjawisko raczej znane każdemu. I choć nie mamy często wyjścia kupujemy je mówiąc „ble …” Warto w takim przygotować smaczną kiełbaskę, szynkę prasowaną lub odlotową pieczeń w naczyniu żaroodpornym.
Maszynka do mięsa (różne rozmiary)
Znana od dawna, zawsze praktyczna i dzięki niej zawdzięczać można wiele.
Ręczna, tradycyjna – najlepsza do mielenia maku, mięsa, grzybów czy każdego rodzaju warzyw.
Polecamy większe maszynki do domowego wyrobu wędlin (te o rozmiarze 32 i 22) oraz małe przydatne w każdej kuchni.
Świeża szynka zrobiona w szynkowarze – nie ma lepszej wędliny na kanapki.
Pozwala on na przygotowanie domowych, naturalnych, wolnych od chemicznych dodatków
Łatwy w utrzymaniu, wystarczy dobrze doprawić mięso i włożyć w woreczek.
Dno wielowarstwowe, które dobrze przewodzi oraz gromadzi ciepło.
Nadaje się do kuchenek gazowych, elektrycznych i indukcyjnych.
Chcielibyśmy coś co po wyjęciu z piekarnika postawimy na stół…
Może być to rewelacyjne żaroodporne naczynie wykonane z hartowanego szkła, zatem można używać go w piekarnika a także przetrzymywać w lodówce… praktyczne, gdyż można je myć w zmywarce.
Pieczenie przygotowywane w takich naczyniach będą soczyste i zawsze z chrupiącą skórką.