Sklep internetowy Europ24.pl | Garnki | Czajniki | Sztućce | Chlebaki

Zestaw do domowych wyrobów Maszynka 5 do mielenia mięsa z nadziewarką i szynkowar KB 7284

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 137,00 zł 137.00
ilość szt.
Zyskujesz 5 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Ocena: 5
Producent: Edenberg
Kod produktu: EB9201 + KB7284

Opis

Zestaw do wyrobów domowych w skład którego wchodzą: ręczna maszynka do mielenia mięsa z funkcją nadziewarki oraz szynkowar z akcesoriami.

 Maszynka Rozmiar 5" 9201 Edenberg / EH 7201 + Szynkowar KB 7284

Maszynka do mielenia mięsa 5 w zestawie z szynkowarem

Właściwości maszynki:

  • Maszynki do mięsa są idealne dla każdego domu, stołówki, czy restauracji.
  • Łatwo ją rozłożyć i złożyć do mycia.
  • Wyposażona jest w uchwyty, dzięki którym można ją przykręcić do blatu.
  • Zestaw zapakowany w pudełko.
  • Gwarancja 24 msc.

 

Wymiary szynkowara:

  • Pojemność : 2,5l,
  • Wysokość całkowita: 20 cm,
  • Wysokość tuby: 17 cm,
  • Średnica 15.5 cm.

W zestawie: nóż

Nóż maszynki

3 szt. lejki średnica : 15, 20, 22 mm i długości 10 cm

Lejki do nadziewania

W zestawie 3 sitka

Sitka do maszynki 5

W cylindrycznym naczyniu szynka jest gotowana pod ciśnieniem, a po schłodzeniu łatwo wyjmuje się przygotowany wyrób, który jest od razu gotowy do spożycia.

Szynkowar Klausberg KB 7284

Cały zestaw przeznaczony jest do gotowania mięsa o wadze ok. 2-2.3 kg. Szynkowar jest łatwy w obsłudze, w prosty sposób można go zdemontować i dokładnie umyć po użyciu.

Szynkowar Klausberg KB 7284

Przepis na szynkę:

1. Mięso oczyszczamy z błon,  kroimy na mniejsze kawałeczki  (aby łatwiej nam było upchać je w szynkowarze), następnie każdy kawałek lekko  ubijamy tłuczkiem i wsypujemy 25 g soli pekolowej. Wszystko dokładnie dłuższą chwilkę mieszamy- ugniatamy, zawijamy w worek i wstawiamy na 3-4 godz. do lodówki.

2. Po tym czasie wyjmujemy mięso z lodówki, dodajemy do niego 0,1 litra wody z płaską łyżeczką cukru pudru, dokładnie mieszamy, osypujemy łyżeczkę żelatyny, nadal mieszamy, dodajemy majeranek i wyciśnięty czosnek i wszystko mieszamy.

3. Po tym czasie wykładamy szynkowar do garnka wypełnionego wodą, tak aby woda była 3-4 cm poniżej górnej krawędzi szynkowarki i parzymy 2 godziny w temp. 80 stopni C.

4. Po 2 godzinach wykładamy szynkowar  do zimnej wody w celu ochłodzenia, a potem jeszcze przez noc trzymamy w lodówce.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (1)

20 listopada 2020

Zestaw świąteczny polecam:)0))

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (Pocztex Kurier 48) już od 299,00 zł.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium