Patelnie granitowe - smażenie bez tłuszczu

Parodia smażenia …???
Dietetycy odradzają smażenie, gdyż jest to obciążające dla naszego układu pokarmowego oraz powoduje zwiększenie kaloryczności potraw.
Ale NIE!
Z patelniami granitowymi możemy o tym zapomnieć …
Powierzchnie jakimi pokryte są tego typu patelnie są wykonane w 100 % z naturalnych składników, odporne na ścieranie i łatwe w utrzymaniu, na nich można smażyć beztłuszczowo.
Ceramika powstaje z minerałów i gliny wypalanych w bardzo wysokiej temperaturze. Struktura jest wtedy trwała i odporna. Jest też gładka, co zapewnia nieprzywieranie.. Należy pamiętać, aby nagrzanej nie zalewać zimną wodą. Ale skoro potrawy nie przywierają, a patelnia jest gładka i bardzo łatwo ją umyć - zalewanie wodą nie jest potrzebne ?

Patelnie marmurowe mają jeszcze kilka dobrych cech:

- równomiernie rozgrzewa się cała powierzchnia patelni
- szybko się nagrzewają i długo utrzymują temperaturę
- powłoka ceramiczna nie wpływa na jakość przygotowywanych potraw, bo nie łączy zapachów.

W swojej ofercie posiadamy mnóstwo patelni granitowych: do naleśników, steków, placków; różne kolory, wzory i rozmiary.
Każdy wymagający znajdzie sobie coś dla siebie…

Zapraszamy po Patelnie

ładuję....