Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (Przesyłka kurierska pobraniowa) już od 299,00 zł.

Wkłady do gotowania na parze

Gotowanie na parze zyskuje coraz większą popularność. Jest to skuteczne i proste rozwiązanie dla wszystkich, którzy pragną odżywiać się zdrowo i chcą ograniczyć lub całkowicie wyeliminować z diety tłuszcze. Dla wszystkich zwolenników zdrowej żywności na rynku dostępne są specjalne garnki do gotowania na parze, jednak zdajemy sobie sprawę, że nie wszyscy chcą decydować się na taki zakup – właśnie dla nich w naszej ofercie znajdują się specjalne wkłady do gotowania na parze, które pozwolą nam przekształcić zwykły garnek w garnek pozwalający przygotować potrawy na parze.

Skuteczna i tania alternatywa

Specjalistyczny sprzęt kuchenny może odstraszać cenami, dlatego warto wypróbować jego tańsze zamienniki. Jeśli zawsze chcieliśmy spróbować potraw gotowanych na parze i zrobionych domowymi sposobami, ale obawialiśmy się, że tego typu dieta może nie trafić na listę naszych ulubionych, to zamiast kupować drogi garnek do gotowania na parze możemy wykorzystać specjalny wkład – tańszy i prosty w użyciu.

Jak to działa?

Wkłady do gotowania na parze możemy podzielić na dwa typy: wkład typu „sitko” i wkład typu „koszyk”. Każdy z nich, dzięki specjalnym cechom fizycznym, jest kompatybilny ze wszystkimi rodzajami garnków, niezależnie od kształtu i średnicy naczyń, które mamy w kuchni. By „zainstalować” wkład i przekształcić zwykły garnek w naczynie do gotowania na parze nie trzeba posiadać żadnej specjalistycznej wiedzy – korzystanie z wkładów do gotowania na parze jest całkowicie intuicyjne. Wkłady są wykonane z wysokiej jakości stali chromowanej i można je myć w zmywarce, co jest sporym ułatwieniem.

Zalety gotowania na parze

Potrawy gotowanie na parze są bogatsze w witaminy i substancje odżywcze niż te, które są gotowane tradycyjnymi metodami lub smażone na patelni. Ponadto są mniej kaloryczne, bo w trakcie przygotowywania nie nasiąkają tłuszczem. Pichcenie na parze ma również wpływ na walory estetyczne posiłków – warzywa mają żywe kolory i nie rozpadają się przed podaniem ich na talerzu. Włókna obecne w mięsach pod wpływem pary robią się miękkie – łatwiej je pogryźć i strawić. Gotowanie na parze trwa krócej i dzięki systemowi kominowemu pozwala na przygotowywanie kilku potraw jednocześnie (pod warunkiem, że dysponujemy parowarem wyposażonym w kilka pięter, na których można układać warzywa, krojone mięsa lub ryby).

 

Inne kategorie w garnkach:

Zestawy garnków | Zestawy garnków stalowych | Zestawy garnków marmurowych | Zestawy garnków emaliowanych | Garnki pojedyncze | Garnki stalowe | Garnki marmurowe | Garnki emaliowane | Garnki żeliwne | Garnki do makaronu - frytek | Garnki do szparagów | Szybkowary | Garnki do gotowania na parze | Garnki do gotowania mleka | Sokowniki

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium