do kasy suma: 0,00 zł

Darmowa dostawa od 299zł

 +48 22 113 14 28

info@europ.com.pl

Zamów do godziny 14 a wyślemy jeszcze dziś.

120 dni za zwrot

Ostatnie wpisy blogowe
Jak samodzielnie zrobić mrożoną kawę?

W ostatnim czasie kawa mrożona stała się bardzo popularnym napojem. Istnieje wiele legend na temat procesu jej wynalezienia. Do dziś nie wiadomo, która teoria może być prawdziwa. Kawa mrożona od tradycyjnej kawy różni się temperaturą wody, która została użyta do jej przygotowania. Nie jest to woda wrząca, tylko zimna. Bardzo często dodawane są również kostki lodu, żeby dodatkowo wzmocnić smak trunku. Kawę można przygotowywać z najróżniejszymi dodatkami takimi jak: bita śmietana, gałka lodów o różnym smaku czy czekolada.

Jaki kolor obrusu wybrać?

Urządzając rodzinne przyjęcie lub spotkanie dla znajomych, trzeba odpowiednio udekorować stół i zabezpieczyć jego powierzchnię przed ciężką zastawą czy plamami z jedzenia. W takim wypadku najlepiej będzie położyć na stole dobrej jakości obrus, który będzie pięknie wyglądał, a jednocześnie dobrze osłoni mebel. Obecnie w renomowanych sklepach można znaleźć obrusy w różnych kształtach i kolorach.

Jaka powinna być dobra kołdra na lato?

Lato to jedna z ulubionych pór roku większości ludzi. Jest to też dobry moment na to, aby zastanowić się nad możliwością zmiany swojej pościeli. Jej bardzo ważnym elementem jest kołdra. Problem stanowi fakt, iż mimo uciążliwych wysokich temperatur w dzień, w nocy można odczuć chłód i po prostu zmarznąć. Dlatego tak ważne jest, aby kołdra letnia była idealnie dobrana.

Tradycyjne potrawy na Wielkanoc - co powinno być na świątecznym stole? 0
Tradycyjne potrawy na Wielkanoc - co powinno być na świątecznym stole?

Święta Wielkiej Nocy zbliżają się do nas wielkimi krokami, trzeba więc zacząć myśleć o tym, co w tych dniach znajdzie się na świątecznym stole. Oczywiście każdy z nas ma jakieś swoje upodobania i ulubione smaki, ale Wielkanoc w Polsce to również tradycja, która kryje się za tym świętem. Warto więc menu na święta przygotować w oparciu o tradycyjne dania na święta i najpopularniejsze wielkanocne ciasta, które osłodzą świąteczne dni.

czytaj całość »
Jak przygotować wielkanocny pasztet? 0
Jak przygotować wielkanocny pasztet?

Na czas świąt wielkanocnych przygotowujemy wiele dań. To nie tylko tradycyjny żurek, ale również ciasta czy pasztet wielkanocny. Pomimo iż w sklepach dostępnych jest wiele pasztetów, warto wykonać swój własny, który zachwyci smakiem i aromatem. Do przygotowania pasztetu potrzebnych będzie kilka składników, a także formy do pieczenia.

czytaj całość »
Tradycyjny wielkanocny żurek - przepis 0
Tradycyjny wielkanocny żurek - przepis

Wielkanoc to święta, które wielu osobom kojarzą się z wiosną, pięknym słońcem i zielenią. Nieodłącznym elementem są wielkanocne zające, babki, jajka i kiełbasa. Każdy z nas na Wielkanoc gotuje także tradycyjny wielkanocny żurek, bez którego trudno się obejść podczas świątecznego wielkanocnego śniadania. Z naszego artykułu dowiesz się, jak wygląda żurek wielkanocny przepis i jego wykonanie.

czytaj całość »
Mazurek wielkanocny - szybki i prosty przepis 0
Mazurek wielkanocny - szybki i prosty przepis

Mazurek wielkanocny to z całą pewnością, obok babki piaskowej, jeden z najbardziej charakterystycznych wypieków tych świąt. Przysmak ten corocznie gości na naszych stołach, zarówno jako słodka przekąska, jak i dekoracja wielkanocnego stołu. Jak zatem w szybki i prosty sposób wykonać to tradycyjne ciasto? Czego potrzeba do przygotowania mazurka wielkanocnego?

czytaj całość »
Makowiec przekładany ze świątecznymi dekoracjami 0
Makowiec przekładany ze świątecznymi dekoracjami

Miękki, wilgotny oraz smaczny makowiec to nieodłączny element Świąt w wielu domach. Jest to popularny wypiek świąteczny, który zachwyci swoim smakiem wszystkich Twoich gości. Co więcej mak ma ma znaczenie symboliczne i jest podstawą tradycyjnej, polskiej kuchni. Owiany pozytywną sławą sprawdza się nie tylko w okresie świątecznym, ale i na co dzień. Jednak to w okresie Bożego Narodzenia to ciasto smakuje najlepiej. Aromat mielonego maku, skórka z pomarańczy, siekane bakalie, olejek migdałowy - te dodatki sprawiają, że zapach ciasta rozprzestrzenia się po całym domu i przypominają o tym wyjątkowym czasie. Jak przygotować makowiec, który zawsze wychodzi i rozpływa się w ustach?

czytaj całość »
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium