Opis skrócony:
- Materiał: Aluminium
- Pojemność: 4.0-4.9 L
- Kolor: Odcień Szarości
- Indukcja: Tak
- Powłoka: Granitowa/Marmurowa
- Kształt: Kwadratowy
Dostawa od: 0,00 zł
pt. 01.12 - pon. 04.12
Opis skrócony:
- Materiał: Żeliwo
- Pojemność: 4 L
- Kolor: Odcień Czerni
- Indukcja: Tak
- Ilość Elementów: 1 - 2
- Powłoka: Emaliowana
Dostawa od: 0,00 zł
pt. 01.12 - pon. 04.12
Opis skrócony:
- Materiał: Aluminium
- Pojemność: 4.4L
- Kolor: Odcień Szarości
- Indukcja: Tak
- Powłoka: Granitowa/Marmurowa
- Kształt: Kwadratowy
Dostawa od: 0,00 zł
pt. 01.12 - pon. 04.12
Opis skrócony:
- Materiał: Żeliwo
- Pojemność: 3.0-3.9 L
- Kolor: Odcień Czerni
- Indukcja: Tak
- Powłoka: Żeliwna
- Kształt: Prostokątny
Dostawa od: 0,00 zł
pt. 01.12 - pon. 04.12
Opis skrócony:
- Materiał: Żeliwo
- Pojemność: 6.0-6.9 L
- Kolor: Odcień Czerni
- Indukcja: Tak
- Powłoka: Żeliwna
- Kształt: Owalny
Dostawa od: 0,00 zł
pt. 01.12 - pon. 04.12
Opis skrócony:
- Materiał: Aluminium
- Pojemność: 5.5 L
- Kolor: Odcień Czerni
- Indukcja: Tak
- Powłoka: Granitowa/Marmurowa
- Kształt: Kwadratowy
Dostawa od: 0,00 zł
pt. 01.12 - pon. 04.12
Opis skrócony:
- Materiał: Aluminium
- Pojemność: >7.0 L
- Kolor: Odcień Czerni
- Indukcja: Tak
- Powłoka: Granitowa/Marmurowa
- Kształt: Owalny
Dostawa od: 0,00 zł
pt. 01.12 - pon. 04.12
Opis skrócony:
- Materiał: Aluminium
- Pojemność: 5.5 L
- Kolor: Odcień Czerni
- Indukcja: Tak
- Powłoka: Granitowa/Marmurowa
- Kształt: Kwadratowy
Dostawa od: 0,00 zł
pt. 01.12 - pon. 04.12
Z jakiej brytfanny skorzystać?
Wielu miłośników gotowania ma swoją ulubioną brytfannę, z której korzysta od lat. Jeśli jeszcze nie posiadamy tego naczynia, możemy się w nie zaopatrzyć na stronie: https://europ24.pl/brytfanny.
Podczas zakupów powinniśmy zwrócić uwagę przede wszystkim na rozmiar. Naczynie nie powinno być zbyt małe, żeby zmieściła się w nim ilość potraw odpowiednia dla wszystkich domowników. Jednocześnie nie może być też zbyt duże, a konkretnie zbyt wysokie. Ten wymiar brytfanny najzwyczajniej na świecie musimy dostosować do odstępów pomiędzy półkami w naszym piekarniku.
Kluczowym czynnikiem są też uchwyty. Nasze ręce w kuchennych mitenkach i tak tracą znaczną część swojej sprawności. Dlatego w miarę możliwości powinniśmy postawić na brytfannę z dużymi uszami. Dzięki nim będziemy mogli wygodnie chwycić naczynie. W ten sposób zminimalizujemy ryzyko, że całość pieczołowicie przygotowywanego dania wyląduje na podłodze.
Z czym podawać żeberka zapiekane w brytfannie?
Trzeba powiedzieć jasno. Ryż będzie się źle komponował z tym daniem. Jego doskonałe uzupełnienie będą za to stanowiły ziemniaki we wszelkich postaciach. Możemy postawić na tłuczone, zapiekane talarki albo pieczone w folii (skoro i tak już mamy rozgrzany piekarnik, to warto go dodatkowo wykorzystać).
Kwestię surówki na szczęście w tym wypadku mamy już z głowy. Jej rolę będzie dumnie pełniła kapusta z boczkiem.
Żeberka to danie pracochłonne, więc z dużym prawdopodobieństwem będziemy je przyrządzać od święta. Warto więc zadać pytanie, jakie wino podać do tej potrawy. Otóż z tym mięsem najlepiej będzie komponować się piwo. Możemy postawić na niemiecki marki pszeniczne albo bardziej uniwersalnego lagera.