do kasy suma: 0,00 zł

Darmowa dostawa od 299zł

 +48 22 113 14 28

info@europ.com.pl

Zamów do godziny 14 a wyślemy jeszcze dziś.

120 dni za zwrot

Ostatnie wpisy blogowe
Jak samodzielnie zrobić mrożoną kawę?

W ostatnim czasie kawa mrożona stała się bardzo popularnym napojem. Istnieje wiele legend na temat procesu jej wynalezienia. Do dziś nie wiadomo, która teoria może być prawdziwa. Kawa mrożona od tradycyjnej kawy różni się temperaturą wody, która została użyta do jej przygotowania. Nie jest to woda wrząca, tylko zimna. Bardzo często dodawane są również kostki lodu, żeby dodatkowo wzmocnić smak trunku. Kawę można przygotowywać z najróżniejszymi dodatkami takimi jak: bita śmietana, gałka lodów o różnym smaku czy czekolada.

Jaki kolor obrusu wybrać?

Urządzając rodzinne przyjęcie lub spotkanie dla znajomych, trzeba odpowiednio udekorować stół i zabezpieczyć jego powierzchnię przed ciężką zastawą czy plamami z jedzenia. W takim wypadku najlepiej będzie położyć na stole dobrej jakości obrus, który będzie pięknie wyglądał, a jednocześnie dobrze osłoni mebel. Obecnie w renomowanych sklepach można znaleźć obrusy w różnych kształtach i kolorach.

Jaka powinna być dobra kołdra na lato?

Lato to jedna z ulubionych pór roku większości ludzi. Jest to też dobry moment na to, aby zastanowić się nad możliwością zmiany swojej pościeli. Jej bardzo ważnym elementem jest kołdra. Problem stanowi fakt, iż mimo uciążliwych wysokich temperatur w dzień, w nocy można odczuć chłód i po prostu zmarznąć. Dlatego tak ważne jest, aby kołdra letnia była idealnie dobrana.

Tradycyjne potrawy na Wielkanoc - co powinno być na świątecznym stole? 0
Tradycyjne potrawy na Wielkanoc - co powinno być na świątecznym stole?

Święta Wielkiej Nocy zbliżają się do nas wielkimi krokami, trzeba więc zacząć myśleć o tym, co w tych dniach znajdzie się na świątecznym stole. Oczywiście każdy z nas ma jakieś swoje upodobania i ulubione smaki, ale Wielkanoc w Polsce to również tradycja, która kryje się za tym świętem. Warto więc menu na święta przygotować w oparciu o tradycyjne dania na święta i najpopularniejsze wielkanocne ciasta, które osłodzą świąteczne dni.

czytaj całość »
Mazurek wielkanocny - szybki i prosty przepis 0
Mazurek wielkanocny - szybki i prosty przepis

Mazurek wielkanocny to z całą pewnością, obok babki piaskowej, jeden z najbardziej charakterystycznych wypieków tych świąt. Przysmak ten corocznie gości na naszych stołach, zarówno jako słodka przekąska, jak i dekoracja wielkanocnego stołu. Jak zatem w szybki i prosty sposób wykonać to tradycyjne ciasto? Czego potrzeba do przygotowania mazurka wielkanocnego?

czytaj całość »
Wiosenne inspiracje kulinarne 2022 0
Wiosenne inspiracje kulinarne 2022

Początki wiosny to czas, w którym niemalże każdy z nas ma ochotę na zmiany. Robimy porządki, odświeżamy nasze wnętrza, garderoby, a co z…kuchnią? Zdecydowanie nie powinniśmy jej zaniedbywać. Jeśli Twoje postanowienia noworoczne o utrzymaniu zdrowej diety dotychczas się nie powiodły, wiosna jest doskonałym czasem, by do nich powrócić. To właśnie wtedy dni zaczynają się wydłużać, a wraz z nimi rośnie ilość dostępnych warzyw i owoców oraz naszej energii życiowej.

czytaj całość »
Walentynkowy tort w kształcie serca - przepis 0
Walentynkowy tort w kształcie serca - przepis

Walentynki to Międzynarodowy Dzień Zakochanych obchodzony co roku 14 lutego. Dla wielu z nas jest to jedyny i wyjątkowy dzień w roku, kiedy możemy go spędzić z ukochaną osobą. Walentynki to idealny moment, kiedy możemy obdarować naszą drugą połówkę niezwykłym prezentem, ale może warto pomyśleć o czymś zupełnie innym. Jak mówi przysłowie- "przez żołądek do serca", dlatego warto w tym wyjątkowym dniu przygotować słodką niespodziankę w postaci tortu w kształcie serca.

czytaj całość »
Serduszkowe naleśniki - pomysł na Walentynki 0
Serduszkowe naleśniki - pomysł na Walentynki

Naleśniki to znakomite danie, które nadaje się zarówno do spożycia na słodko, jak i słono. Każdy miłośnik placków wie, jak bardzo niekomfortowym procesem jest przygotowywanie naleśników na przywierającej patelni. Warto wyposażyć się zatem w sprzęt, który będzie niezawodnym towarzyszem smażenia przesmacznych naleśników. Także tych, które zrobimy dla ukochanej osoby na Walentynki.

czytaj całość »
Jak zrobić biszkopt na tort? 0
Jak zrobić biszkopt na tort?

Biszkopt może przysporzyć wielu problemów. Przepisy są bardzo różnorodne, niektóre z proszkiem do pieczenia a inne bez. Najważniejszy jest czas ubijania oraz temperatura produktów. Ogromne znaczenie ma również dostosowanie ilości poszczególnych produktów, co do wielkości formy. Duża czy mała tortownica - to ma ogromne znaczenie. Niezależnie od tego, jaki wariant wybierzesz musisz pamiętać o użyciu produktów mających temperaturę pokojową. Podczas przyozdabiania toru przydadzą się dekoratory do ciast.

czytaj całość »
Pączki tradycyjne z nadzieniem różanym 0
Pączki tradycyjne z nadzieniem różanym

Pączki to już ostatkowa tradycja. Dla ich zagorzałych wielbicieli Tłusty Czwartek to wręcz najważniejsze święto w roku. Bo kiedy, jak nie pod koniec karnawału, można bez żadnych wyrzutów sumienia pałaszować te tłuste pyszności? Samodzielne wykonanie pączków w domu nie jest wcale tak trudne, jak wielu się wydaje. Z pewnością uchroni nas przed staniem na mrozie w długich kolejkach do cukierni. To także świetna zabawa dla całej rodziny, w tym dla jej najmłodszych członków. Dekorowane lukrem, cukrem pudrem i najrozmaitszymi posypkami - każdy znajdzie coś dla siebie. Oczywiście najlepiej smakują tradycyjne pączki z nadzieniem różanym.

czytaj całość »
Faworki (chrust) - Idealnie chrupiące 0
Faworki (chrust) - Idealnie chrupiące

Karnawał to czas zabawy, szaleństwa i oczywiście wielkich eksperymentów w kuchni. Jest jednak kilka potraw, bez których czas zabawy karnawałowej nie mogłaby istnieć. Są to oczywiście pączki oraz faworki (inaczej tzw. chrust). 

Faworki to niezwykle kruche, pyszne ciasteczka, posypane lekko cukrem pudrem z wanilią. Nie ma osoby, która nie lubi chrustu... Nikt nie oprze się tym niezwykłym, smażonym ciasteczkom. Najlepiej sprawdzają się stare przepisy. Te, które stosowały nasze babcie i prababcie. Bo to właśnie jest sekret ich receptury, prawda? Kojarzą nam się z babciną miłością ...

czytaj całość »
Makowiec przekładany ze świątecznymi dekoracjami 0
Makowiec przekładany ze świątecznymi dekoracjami

Miękki, wilgotny oraz smaczny makowiec to nieodłączny element Świąt w wielu domach. Jest to popularny wypiek świąteczny, który zachwyci swoim smakiem wszystkich Twoich gości. Co więcej mak ma ma znaczenie symboliczne i jest podstawą tradycyjnej, polskiej kuchni. Owiany pozytywną sławą sprawdza się nie tylko w okresie świątecznym, ale i na co dzień. Jednak to w okresie Bożego Narodzenia to ciasto smakuje najlepiej. Aromat mielonego maku, skórka z pomarańczy, siekane bakalie, olejek migdałowy - te dodatki sprawiają, że zapach ciasta rozprzestrzenia się po całym domu i przypominają o tym wyjątkowym czasie. Jak przygotować makowiec, który zawsze wychodzi i rozpływa się w ustach?

czytaj całość »
Przepisy na ciasteczka świąteczne 0
Przepisy na ciasteczka świąteczne

Często na święta robimy ciasta, ciasteczka, które bardzo upiększają nam stół oraz zapachem przypominają nasze wspomnienia z dzieciństwa. Proces przygotowania takich ciasteczek jest bardzo prosty a do pomocy przy ich tworzeniu możemy zaprosić dzieci, będzie to dla nich wspaniała przygoda kulinarna.

czytaj całość »
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium